74/528-528 info@tolnagro.hu
hu en de
Megkezdődött a Tolnagro Kft. BAR-1.1.1-22-2022-00016 azonosítószámú, „Technológia fejlesztés a Tolnagro Kft. Gumigyár utcai telephelyén” című projektjének megvalósítása.

Megkezdődött a Tolnagro Kft. BAR-1.1.1-22-2022-00016 azonosítószámú, „Technológia fejlesztés a Tolnagro Kft. Gumigyár utcai telephelyén” című projektjének megvalósítása.

Megkezdődött a Tolnagro Kft. BAR-1.1.1-22-2022-00016 azonosítószámú, „Technológia fejlesztés a Tolnagro Kft. Gumigyár utcai telephelyén” című projektjének megvalósítása.

A Tolnagro Állatgyógyászati Kft. 1996-ban alakult meg Szekszárdon. A Tolnagro csoport 100%-ban magyar és családi tulajdonú, 25 éves múltra visszatekintő cégcsoport, mely a magyar agrárium meghatározó szereplője, az állatgyógyászati termékek nagykereskedelmében piacvezető. Az elmúlt 25 évben gyűjtött tapasztalattal, a lehető legmagasabb színvonalra törekedve szolgáljuk ki közel 22 ezer partnerünket a több mint 18 ezer termékből álló választékunkból, mind az online mind a hagyományos (offline) platformjainkon keresztül. A 100%-ban magyar tulajdonú családi vállalkozás forgalma 25 milliárd forint volt 2020-ban.

Társaságunk fő tevékenysége a Gyógyszer, gyógyászati termék kis,- és nagykereskedelme, valamint haszonállat és hobbiállat eledel kereskedelme. A kereskedelmi tevékenység mellett azonban egyre erősödik a saját termék gyártási tevékenység is, amellyel a kereskedelmi egységek ellátása történik, így egyre erősödik a gyógyszeripari termék és a fejlesztés tárgyát képező 2120'08 Gyógyszerkészítmény gyártási tevékenység is.

A Társaság az alábbi fejlesztést valósítja meg a pályázat keretében elnyert 172 641 133 forintból.

A Tolnagro csoport fejlődésének és gazdasági növekedésének kulcsa, hogy mennyire tudunk függetlenedni a külföldi beszállítóktól és a bérgyártóktól.  A megoldást egyértelműen az jelenti, ha a cégünk tulajdonában álló törzskönyvek alapján a saját technológiai fejlesztéseinkkel, és az általunk képzett szakemberekkel, egy helyen, a legjobb minőségben és a leggyorsabban tudjuk előállítani termékeinket. A fejlesztés célja létrehozni egy korszerű 21. század elvárásainak megfelelő állatgyógyszergyárat és laboratóriumot Budapesten. Az új üzemmel elérhetővé váló modern gyártási technológiáknak köszönhetően nem csak termékeink minősége tudna javulni, hanem termékskálánk is jelentősen bővülne, aminek eredményeként elsősorban kiválthatóvá válna a jelenleg az Egyesült Királyság területéről importált termékek köre, így megszüntethetővé válna a külföldi függőség és a Brexit negatív hatásai. Kutatás-fejlesztési tevékenységünk eredményeként, meglévő portfoliónk további 100-150 termékkel egészülhet ki a tervezett beruházásnak köszönhetően. A fejlesztés azonban nem csak a cégcsoport cégeinek import nehézségeit csökkenteni, hanem olyan gyártói kapacitások keletkeznének, amellyel más hazai piaci szereplő esetén is kiváltható lesz hazai gyártással a jelenlegi Egyesült Királyságtól való függőség és a Brexit miatti beszerzési nehézségek.

A fejlesztés részletes anyagi műszaki tartalma úgy került kiült kialakításra, hogy teljes mértékben megfeleljen a GMP gyógyszerkészítmény gyártási feltételeknek, automatizált és a legnagyobb mértékben digitalizált rendszer kerüljön megvalósításra.

A technológia fejlesztés több területre is kiterjed, amelyek mind a gyártást, illetve a gyártáshoz kapcsolódó kiegészítő területeket magába foglalja (szennyvízkezelési rendszer). A fejlesztés során beszerzésre kerülnek technológiai berendezések, eszközök. Állatgyógyászati készítmények gyártásához és a gyártás során keletkező vízkezeléséhez alkalmazott berendezések vásárlásával kívánja a pályázatbeli fejlesztést végrehajtani. A gyártási kapacitások bővítéséhez beszerzésre kerül egy Kolloid malom rendszer és egy tisztított víz előállító rendszer.

 

A projekt tervezett befejezése: 2024.03.30.

Vissza a hírek oldalra