74/528-528 info@tolnagro.hu
hu en de
Gyógyszerkészítmény gyártási technológia és üzem fejlesztése a Tolnagro Kft.-nél

Gyógyszerkészítmény gyártási technológia és üzem fejlesztése a Tolnagro Kft.-nél

Megkezdődött a Tolnagro Kft. BAR-1.1.1-21-2021-00012 azonosítószámú, „Gyógyszerkészítmény gyártási technológia és üzem fejlesztése a Tolnagro Kft.-nél” című projektjének megvalósítása.

A Tolnagro Állatgyógyászati Kft. 1996-ban alakult meg Szekszárdon. A Tolnagro csoport 100%-ban magyar és családi tulajdonú, 25 éves múltra visszatekintő cégcsoport, mely a magyar agrárium meghatározó szereplője, az állatgyógyászati termékek nagykereskedelmében piacvezető. Az elmúlt 25 évben gyűjtött tapasztalattal, a lehető legmagasabb színvonalra törekedve szolgáljuk ki közel 22 ezer partnerünket a több mint 18 ezer termékből álló választékunkból, mind az online mind a hagyományos (offline) platformjainkon keresztül. A 100%-ban magyar tulajdonú családi vállalkozás forgalma 25 milliárd forint volt 2020-ban.

Társaságunk fő tevékenysége a Gyógyszer, gyógyászati termék kis,- és nagykereskedelme, valamint haszonállat és hobbiállat eledel kereskedelme. A kereskedelmi tevékenység mellett azonban egyre erősödik a saját termék gyártási tevékenység is, amellyel a kereskedelmi egységek ellátása történik, így egyre erősödik a gyógyszeripari termék és a fejlesztés tárgyát képező 2120'08 Gyógyszerkészítmény gyártási tevékenység is.

A Társaság az alábbi fejlesztést valósítja meg a pályázat keretében elnyert 633 392 790 forintból.

A fejlesztés részletes anyagi műszaki tartalma úgy került kialakításra, hogy teljes mértékben megfeleljen a GMP gyógyszerkészítmény gyártási feltételeknek, automatizált és a legnagyobb mértékben digitalizált rendszer kerüljön megvalósításra.

A technológia fejlesztés több területre is kiterjed, amelyek mind a gyártást, illetve a gyártáshoz kapcsolódó kiegészítő területeket magába foglalja (logisztika, laboratóriumi vizsgálatok). A logisztika és anyagmozgatási folyamatok modernizálásához kiépítésre kerül egy automata raktározási és logisztikai rendszer.

A projekt ingatlan beruházási eleme egy GMP „D” kategóriás minősítésű mintázó és kimérő helyiség létrehozása, a jelenlegi ingatlan átalakításával.

Az információs technológia fejlesztés célja társaságunk digitalizáltsági szintjének növelése, az automatizált és digitalizált rendszerek megvalósítása. Ennek részeként jelentős IT beruházást hajtunk végre elsősorban a raktározás, anyagmozgatás, a logisztika és a vevőkezelés területein.

A mai kor követelményeinek megfelelően át kívánjuk állítani a gyártás egy részét a fenntarthatósági elveknek megfelelően környezet kímélő technológiák alkalmazására a napi működésbe.  A jövőben zöld energiát is fel fogunk használni, ezzel is csökkentve Co2 lábnyomunkat.

 

A projekt tervezett befejezése: 2024.01.01.

 

Vissza a hírek oldalra